JÓGAÓRATÍPUSOK

GYAKORLÓ JÓGAÓRA – jóga gyakorlatok 1,5 órában

inbound jóga gyakorlatokA foglalkozásokon elmélyítheted, amit az alaptanfolyamon megtanultál és tovább fejleszthetheted a gyakorlatokat.

A gyakorló jóga óra felépítése

  • relaxáció teljes ellazulás fizikai, mentális és lelki szinten
  • mantra meditáció az elme elcsendesítése a mantrák rezgései által
  • légzőgyakorlatok energikussá tesznek
  • ászanák jóga gyakorlatok, melyek erősítik a vázizmokat, és helyreállítják a belső szervek működését

A jóga órák aktuális időpontjai és regisztrálás az Órarend menüpont alatt, de írhatsz a lap alján található űrlapon is, vagy kérdezd jóga oktatóinkat a Kapcsolat menün alatt.

Egy alkalom jóga óra ár: 1600 Ft

Jóga stretching 60 percben

A hangsúly a fizikai gyakorláson. Nagyobb izomcsoportok nyújtása és erősítése. Szabadon látogatható bárki számára, nem kell hozzá jógatanfolyamot elvégezni, előképzettséget nem igényel.

Egy alkalom jóga stretching ár: 1200 Ft

Jógahétvége és jógatábor videóbeszámoló

JÓGATÁBOR NANDAFALVÁN 2017. ben több alkalommal

A jógatáboraink célja kiszakadni a hétköznapokból. Kezdő és haladó gyakorlók is jelentkezhetnek a táborra. A gyakorlást fokozatosan nehezítjük, így a kezdők is kényelmesen tudnak bekapcsolódni. Elméleti és gyakorlati foglalkozások is vannak, fakultatív templomi programok, kirándulás. Figyeld a részleteket itt>> Jógatábor

 

Ezen az űrlapon is kérdezhetsz, de ha időpontügyben érdeklődsz, akkor először nézd meg az órarendet.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ide írjd be, hogy melyik foglalkozásunkra jelentkezel

A foglalkozással kapcsolatos egyéb kérdésed

INDIAI UTAZÁS – JÓGA ELVONULÁS 2017. szeptember

Képezd magad tovább Indiában és láss mesés helyeket, embereket, szádhukat, jógikat!

A 7. kerületi jógaközpontunkba becsempésztük Vrindávant, jógaiskolánk indiai központját. Miért ne szerveznénk akkor indiai gyakorlást, ahol bepillantást nyerhetsz a jóga eredeti otthonába?

Az indiai utazás során a jógára fókuszálunk, de természetesen rengeteg dolgot megnézünk majd. Ha hazaérünk, nem azt meséled majd, hogy a Tadzs Mahal volt a legnagyobb élményed, pedig látni fogod. Öt napot töltünk vrindávani asramunkban és öt napot Hrisikésben egy gyönyörű Gagesz-parti asramban. Az út célja a jóga tudományának elmélyítése, miközben rengeteg élményt szerzünk. Következő indiai jógás utunk 2015. szeptember végén indul.

Itt megnézheted Szabó Szilvia Indiában készült ismeretterjesztő filmjét a jógáról

Kérem az India út részleteit

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ide írja be, hogy melyik indiai utunk iránt érdeklődik

az indiai úttal kapcsolatos egyéb kérdése

STRESSZOLDÁS ÉS RELAXÁCIÓ JÓGAMŰHELY

  • A stresszoldó műhely elméleti és gyakorlati részeket is magában foglal.
  • Tanulunk a finom fizikai testről és a lélek természetéről is.
  • Gyakorlatban megtapasztaljuk a feszültségek elengedését egyszerű légző és koncentrációs gyakorlatokkal, relaxáló testhelyzetekkel.

Ajánljuk kezdőknek is, akik szívesen bepillantanának a jóga teljes rendszerébe; de aktív gyakorló jógásoknak is ajánljuk a stresszoldás műhelyt, akik már tapasztalatot szereztek a jóga gyakorlatok világában, és megismerkednének a jóga mélységeivel is.

A stressz tünetei

Azonnali stresszkezelés - masszírozd a vállad!A stressz jelentkezhet testünkben fájdalom, izomfeszülés, merevség formájában, mely idővel rossz tartáshoz, beszűkült mozgáshoz vezet. Az izomrostokból megfelelő nyújtással és kitartó munkával eltávolíthatóak a felhalmozódott méreganyagok és a feszültség, de a teljes sikerhez mentális feszültségoldásra is szükség van. Izmainkban és testtartásunkban érzelmi problémáink, belső feszültségünk is megmutatkozik, ahogy sikerül belülről is elengedni a stressz okozta feszültséget, izmaink is kevésbé ellenállóvá válnak.

Tipp: Masszírozd meg egy kicsit a vállad – máris jobb lesz!

A stresszoldás jógaműúhely aktuális időpontjai és regisztrálás az Órarend menüpont alatt, vagy kérdezd jóga oktatóinkat itt.

A jóga és a stresszkezelés

A jóga hatékony eszköz a stresszkezelésben. A jóga-rendszer filozófiája szerint a jóga nemcsak gimnasztika, hanem spirituális, szellemi rendszer. Az ászanák, vagyis a jóga gyakorlatok végzése segíti a lelki átalakulást is. A legtöbben azért kezdünk el jógázni, mert fizikai erőnlétet szeretnénk, megoldást különböző egészségügyi problémáinkra vagy hallottuk, hogy segít ellazulni, feledni a problémákat. Mindez helyes, de nem szabad szem elől téveszteni, hogy a jóga végső célja az önmegvalósítás. Ezt a pozitív folyamatot nem kívánatos irányba befolyásolja: a megoldatlan problémák, a megrekedt energia által képzett blokkokat meg kell tanulnunk áttörni, feloldani. Átlépve a durva fizi­kai testen, elkezdünk tisztítást végezni a finom fizikai testen is, így hatást gyakorolunk az elmére és az energia rendszerre is.

PRÁNÁJAMA JÓGAMŰHELY

JógalégzésA pránájáma gyakorlása több egyszerű légzőgyakorlatoknál, valójában a belégzés, visszatartás és kilégzés tudatos meghosszabbítása. A belégzés alatt magunkhoz vesszük a pránát, az ősenergiát, a visszatartás alatt megízleljük ezt az energiát, végül a kilégzés során pedig a gondolatok és érzelmek is kiürülnek. Ennek gyakorlása szilárd tudatot, nagy akaraterőt és józan ítélőképességet fejleszt.

A műhelyen megismerkedünk a finom fizikai testtel, a rétegekkel és az energiapályákkal, majd gyakorlatban a legfontosabb pránájámákkal.Patandzsali Jógaszútráiban a jóga nyolc tagját ismerteti, melyekkel a gyakorló eljuthat lépésről lépésre az önvaló megismeréséig, az ismerttől az ismeretlenig, a test külső burkától az önvalóig. Ennek a felsorolásnak a negyedik tagja a pránájáma, mely átitatja a testet energiával.

A pránájama jógaműhely aktuális időpontjai és regisztrálás az Órarend menüpont alatt, vagy kérdezd jóga oktatóinkat itt.

A gyógyító légzés

Ma már a jógalégzés, mint terápia uralkodik, így gyógyításra és a panaszok enyhítésére használják a légzőgyakorlatokat. A kilégzés során rengeteg méreganyag távozik a szervezetből, így a betegségek megelőzésére is jól alkalmazhatóak. A légzés összefűzi és egységbe hozza lényünk különböző rétegeit, így mindegyik réteg befolyásolható és megérinthető. Tehát a tudatosság kifinomításáról van szó, hogyan jutunk el a fizikai testtől az elme érzékeléséig. Ha tudatosítjuk a rétegeket képesek leszünk lecsendesíteni az ott zajló folyamatokat. Ha megtanuljuk a rétegeket befolyásolni, eljutunk valódi önvalónkig.

HOLDÜDVÖZLET

Holdüdvözlet Indiában Szabó Szilvia Jogamaja által bemutatvaUgyanúgy ahogy a Naphoz, a Holdhoz is tartozik egy gyakorlatsor. A Szúrja Namaszkárt már jól ismerjük, tapasztaltuk keringésfokozó hatását, ahogy megnyújtja izmainkat, bemelegíti egész testünket.

Hasonlóan csodálatos gyakorlatsor a Csandra Namaszkár is, vagyis Holdüdvözlet. Gyakorlásával a Hold és annak különleges energiái előtt tisztelgünk. A gyakorlatsor kevésbé élénkítő hatású, mint a Napüdvözlet, sokkal inkább segít befelé fordítani a figyelmünket, segít lenyugodnunk. A test hőjének emelése nélkül képes az energiarendszerünk áthangolására. A holdüdvözlet jógaműhely során megtanuljuk gyakorlatsort és felépítünk egy teljesen kiegyensúlyozó gyakorlást – előkészítő és utógyakorlatokkal.

A holdüdvözlet jógaműhely aktuális időpontjai és regisztrálás az Órarend menüpont alatt, vagy kérdezd jóga oktatóinkat itt.

A Hold hatása

Holdüdvözlet a tengezenA Holdhoz gazdag szimbólum anyag kapcsolódik, az élet természetes ciklusához és ritmusához kötődik. Jelképezi az anyát és a női princípiumot, de nemcsak nőknek szól. Férfiak számára is ideális az összhang megteremtésében és a tüzes impulzusok lecsendesítésében.  A Hold energiájának természete nyugtató, ellazító, puha, gyengéd, hűsítő, a befelé fordulás energiája, nektári energia, fő természete a táplálás, a szeretet energiája ez az összekapcsolódás. A Holdüdvözlet gyakorlatsorával mindez előhívható. Érzelmi problémáink ennek az energiának a kimerüléséből fakadnak. A gyakorlatsor különösen javasolt idegrendszeri problémák, szorongás, álmatlanság, alvászavar esetén, valamint szabályozza a menstruációs ciklust.

Aktuális időpontok és regisztrálás a jobb Órarend menüpont alatt.

Ha pedig egy utazósabb kultúrtörténeti indiai körutazásra vágyik, akkor Leveles Zoltán vaisnava tanító az Ön embere, aki éppen ilyen indiai utakat szervez>>